Wijnbar De Proeverij breidt uit met een nieuwe wijnwinkel

U bent hier

Wijnliefhebbers in Geel en omstreken kunnen hun hart ophalen, want wijnbar De Proeverij, gelegen in het hart van de stad, breidt uit met een gloednieuwe wijnwinkel. Het nabijgelegen pand, waar voorheen een kledingwinkel gevestigd was, is omgetoverd tot een sfeervolle winkelruimte waar bezoekers nu ook thuis van de unieke wijnen van De Proeverij kunnen genieten.

Een jaar vol ontdekkingen

Nele Creemers en Hans Claesen, de enthousiaste eigenaren van De Proeverij, namen de wijnbar iets meer dan een jaar geleden over. Gedurende dit eerste jaar hebben ze talloze wijngaarden en gespecialiseerde wijnbeurzen bezocht, en vele contacten gelegd met wijnmakers en importeurs. "Door onze ontdekkingen van het afgelopen jaar hebben we een gevarieerd aanbod kunnen samenstellen, zowel in de bar als in onze nieuwe winkel," vertelt Nele. "Alle wijnen in ons aanbod hebben we bovendien persoonlijk geproefd en geselecteerd."

De wijnwinkel biedt momenteel een selectie van meer dan 70 verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Van soepele en toegankelijke wijnen tot unieke parels voor de echte liefhebber, er is voor ieder wat wils. "We willen ervoor zorgen dat elke wijnliefhebber hier iets kan vinden naar zijn smaak, of het nu gaat om een alledaagse wijn of een speciale fles om te schenken," voegt Nele toe.

Persoonlijk advies en wijngeschenken

Net zoals in de bar, ligt ook in de winkel de nadruk op persoonlijk advies. "We helpen onze klanten graag bij het kiezen van de juiste wijn, afgestemd op gelegenheid, smaakvoorkeuren, foodpairing en budget," legt Nele uit. "Of het nu is om zelf van te genieten, of als cadeau."

De winkel heeft daarnaast een ruime keuze aan wijngeschenken, zowel voor particulieren als bedrijven. Denk hierbij aan zorgvuldig samengestelde wijnpakketten, eventueel aangevuld met aperitiefhapjes en delicatessen. "Wijngeschenken zijn perfect als relatiegeschenk of om een bijzondere gelegenheid te vieren", klinkt het.

Een uitnodigende woonkamersfeer

De nieuwe wijnwinkel is opgevat als een 'woonkamershop'. Het pand, dat vanbinnen de charme van een herenhuis uitstraalt, is ingericht met een warme en uitnodigende stijl die aansluit bij de sfeer van de wijnbar. "We willen dat onze klanten op een ontspannen manier nieuwe wijnen kunnen ontdekken, net zoals in de bar," legt Nele uit. 

De winkel is in eerste instantie open op zaterdag van 11u tot 18.30u. Maar ook op speciale momenten zoals moederdag en opendeurdagen zal de wijnzaak geopend zijn. Daarnaast kunnen ook via de wijnbar en de webshop wijnen gekocht worden. Bovendien is het mogelijk om op afspraak langs te komen, bijvoorbeeld om wijnen te selecteren voor een huwelijk of communiefeest.

Grote wijnproeverij tijdens het Weekend van de Klant

Om de opening van de wijnwinkel te vieren, organiseert De Proeverij op 5 en 6 oktober een grote wijnproeverij, die samenvalt met het Weekend van de Klant en de herfstopendeur van Geel Centrum. Bezoekers kunnen dan gratis alle 70 wijnen uit het assortiment proeven. "We kijken er enorm naar uit om onze klanten te verwelkomen en ze kennis te laten maken met ons uitgebreide gamma," besluit Nele.

Voor meer informatie en het maken van een afspraak voor een private tasting, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van De Proeverij of langskomen in de bar of de winkel tijdens de openingsuren.

Meer info:

www.deproeverij.be
014 499 103
Stationsstraat 91-93, 2440 Geel